MALAIKAT BERGERAK DENGAN KELAJUAN CAHAYA

Kelajuan cahaya

Orang Islam (Muslim) percaya bahawa malaikat adalah makhluk berketumpatan rendah, dan bahawa Tuhan menciptakannya dari cahaya. Mereka bergerak pada kelajuan apa pun dari sifar hingga kelajuan cahaya. Malaikat-malaikat yang melaksanakan perintah Tuhan. Para malaikat itu mengambil pesanan mereka dari Tablet Terawet di suatu tempat di luar angkasa, dan bukan dari Arasy Tuhan. Mereka berulang-alik ke dan dari Tablet Terawet ini untuk mendapatkan pesanan mereka dari Tuhan. Dalam ayat berikut, Al-Quran menerangkan bagaimana malaikat melakukan perjalanan ketika mereka pergi ke dan dari Tablet ini. Dan kelajuan mereka bergerak ke dan dari Tablet ini ternyata kelajuan cahaya yang diketahui:

[Quran 32.5] (Allah) Mengatur urusan kosmik dari langit ke Bumi. Kemudian urusan ini pergi kepada-Nya jarak dalam satu hari, dengan ukuran seribu tahun dari yang anda kira.

Malaikatlah yang melaksanakan perintah ini. Orang-orang pada masa itu mengukur jarak tidak dalam jarak kilometer atau batu tetapi berapa lama masa yang mereka perlukan untuk berjalan. Sebagai contoh, sebuah kampung yang berjarak dua hari bermaksud jarak yang setara dengan berjalan kaki selama dua hari; sepuluh hari lagi bermaksud jarak yang setara dengan berjalan selama sepuluh hari ... Namun dalam ayat ini Al-Quran menetapkan 1000 tahun apa yang mereka hitung (bukan apa yang mereka jalani). Orang-orang ketika itu mengikuti kalendar lunar dan menghitung 12 bulan lunar setiap tahun. Bulan-bulan ini berkaitan dengan bulan dan tidak berkaitan dengan matahari. Oleh itu, dalam 1 hari para malaikat akan menempuh jarak 1000 tahun dari yang mereka hitung (bulan). Oleh kerana ayat ini merujuk kepada jarak, maka Tuhan mengatakan bahawa malaikat melakukan perjalanan dalam satu hari dengan jarak yang sama dengan bulan yang bergerak dalam 12000 orbit bulan. Lihat fizik .

 

KEAJAIBAN AL-QURAN

Al-Quran (Al-Quran, buku Islam) mengandungi pengetahuan saintifik yang tidak mungkin diketahui 1400 tahun yang lalu. Ini bermula dari aritmetik asas hingga topik yang paling maju dalam astrofizik. Anda dijemput untuk melalui keajaiban itu dan menilai sendiri.

KAJIAN BUMI

Geologi

Arang Batu, Tanah runtuh, Pelapukan - Hakisan, Batu Berpori, Kepupusan Massa, Letupan Wap, Gunung, Gelombang Dalaman, Bumi, Batu Apung, Zona Fotik, Tektonik, Laut Mati, Lubang Sink, Gunung Berapi, Pesisir Pantai, Mineral, Lubang Hidrotermal, Air Tawar, Pusaran Keretakan Batu, Pengurangan, Garis Kesalahan, Gempa Bumi, Pengembangan Tanah, Banjir Kilat, Desertifikasi.

SAINS ORGANISMA HIDUP

Biologi

Perkembangan Janin, Madu, Kolesterol, Meiosis, Antioksidan, Lemak, Hipoksia, Keguguran, Kebun, Fotosintesis, Rambut Putih, Pendebungaan, Serangan Kilat, Telinga Dalam, Katarak, Penglihatan, Tulang, Susu, Fungsi Otak, Evolusi, Lebah Madu, Sensasi Manusia , Frost, Gender, Pupil Eye, Womb, Cap Jari, Saraf Kulit, Puasa, Menyusu, Gendang Telinga, Janin, Fluoresensi, Embrio Manusia, Bedsores, Peluh, Bakteria, Tekanan Tumbuhan.

SAINS KUANTITI, RUANG, DAN PERUBAHAN

Mathematics

Jarak, Nombor Perdana, Pi, Aritmetik, Algebra Relasional, Pangkalan-19.

KAJIAN MASA LALU

Sejarah

Wang Kertas, Hieroglif, Buku Digital, Kalendar, Musa, Firaun Mummy, Haman, Kuil Karnak, Firaun, Penerbangan, Nuh, Laut Mati, Pompeii, Utara, Petra, Ubar.

SAINS HAIWAN

Zoologi

Raptor, Web Labah-labah, Semut, Lebah Madu, Koloni, Bahasa Haiwan, Nyamuk, Burung Gagak, Haiwan Nokturnal, Lalat.

KAJIAN ATMOSER

Meteorologi

Angin Laut, Kesan Orografik, Angin, Gas Gunung Berapi, Kepupusan Massa, Gelombang Mikro, Embun Pembenihan Awan, Pesisir Pantai, Pusaran Api, Air Tawar, Tekanan Atmosfera, Banjir Kilat, Berat Awan.

SAINS OBJEK KESELURUHAN

Astronomi

Cahaya Matahari, Bulan Purnama, Meteorit, Exoplanet, Orbit Planet, Magnetosfera, Cahaya Bulan, Siang, Sistem Berbilang Bintang, Besi, Cahaya Bintang.

SAINS ELEMEN DAN KOMPONEN

Kimia

Kelikatan, Air Superionik, Fotosintesis, Gas Gunung Berapi, Kepupusan Massa, Tulang, Letupan Wap, Gelombang Dalaman, Piramid, Hidrogen, Stratifikasi Air, Pembenihan Awan, Fluoresensi, Pompeii, Karat.

SAINS PERGERAKAN DAN PERILAKU MELALUI RUANG DAN MASA

Fizik

Kerja, Cahaya, Atom, Pasangan, Kelajuan Cahaya, Teori Rentetan, Penyebaran Rayleigh, Kecepatan Terminal, Relatif Waktu, Lubang Cacing, Pulsar, Graviti, Jangka Masa, Armor Peircing, Gravitational Waves, Sonic Weapons, Mass, String Theory, Equivalence Principle, Red Peralihan.

SAINS ASAL DAN EVOLUSI UNIVERSE

Kosmologi

Bentuk Alam Semesta, Umur Alam Semesta, Tujuh Langit, Ledakan Besar, Alam Semesta Berkembang, Gelombang Bunyi, Isotropi, Asap Primordial, Tenaga Gelap, Filamen Galaxy. Tenaga Gelap

Translated from English by Google Translate

miracles-of-quran.com