BAHAGIAN ATAS DIBAKAR DAN KEMUDIAN DIBUANG SEPERTI SIMEN MODEN

Piramid

Selama berabad-abad, ahli geologi dan ahli geologi berpendapat bahawa piramid Mesir terbuat dari batu kapur (hingga 70 tan) yang digali oleh batu kapur pahat. Pekerja kemudian membawa blok tersebut ke atas piramid di tanjakan. Prosedur pembinaan ini dianggap sangat manusiawi sehingga menjadikan piramid menjadi salah satu dari Tujuh Keajaiban Dunia. Namun hari ini mikroskop elektron mendedahkan bahawa blok di bahagian atasnya tidak mempunyai bahan kimia. Blok-blok di bahagian atas mesti dipanggang dan kemudian dilemparkan seperti simen moden (tidak dipahat dari batu kapur yang ada).

Profesor Michel Barsoum, Profesor terhormat di Jabatan Sains dan Kejuruteraan Bahan di Universiti Drexel, dan rakan-rakannya telah menemui bukti saintifik bahawa bahagian-bahagian Piramid Besar Giza dibina menggunakan bentuk konkrit awal, menghilangkan mitos kuno bahawa mereka dibina hanya menggunakan bongkah batu kapur yang dipotong.
Drexel University College of Engineering, Menyelesaikan Misteri Piramid, 2006

Mikroskop elektron menunjukkan bahawa ini bukan batu kapur semula jadi:

Mereka mendapati bahawa struktur terkecil di dalam batu selongsong dalaman dan luaran sememangnya selaras dengan batu kapur yang dibentuk semula. Simen yang mengikat agregat batu kapur adalah silikon dioksida (blok bangunan kuarza) atau mineral silikat kaya kalsium dan magnesium.

Batu-batu itu juga mempunyai kandungan air yang tinggi - tidak biasa untuk batu kapur semula jadi yang biasanya kering yang terdapat di dataran tinggi Giza - dan fasa penyimenan, di kedua-dua batu selongsong dalam dan luar, adalah amorf, dengan kata lain, atomnya tidak tersusun di susunan biasa dan berkala. Batu sedimen seperti batu kapur jarang, jika pernah, tidak berbentuk amorf. Sampel kimia yang didapati oleh penyelidik tidak wujud di mana-mana alam. "Oleh itu," kata Barsoum, "sangat mustahil batu selongsong luar dan dalam yang kami kaji dipahat dari bongkah batu kapur semula jadi.

Lebih mengejutkan, Barsoum dan seorang lagi pelajar siswazahnya, Aaron Sakulich, baru-baru ini menemui kehadiran silikon dioksida sfera nano (dengan diameter hanya satu miliar meter) di salah satu sampel. Penemuan ini selanjutnya mengesahkan bahawa blok ini bukan batu kapur semula jadi . "
Sains Langsung, Kebenaran Mengejutkan Mengenai Bagaimana Piramid Besar Dibangun, 2007 .

Walau bagaimanapun, 1400 tahun yang lalu Al-Quran mengatakan bahawa Firaun menggunakan tanah liat panggang (seperti simen moden; bukan batu kapur pahat) untuk membina bangunan tinggi mereka:

[Quran 28.38] Dan Firaun berkata kepada umatnya: "Aku tidak mengenal tuhan bagi kamu selain dari diriku sendiri; jadi Haman, nyalakanlah aku api untuk membakar tanah liat sehingga aku dapat membangun sebuah bangunan yang cukup tinggi, mungkin aku melihat tuhan Musa yang saya fikir adalah pendusta. "

Bagaimana mungkin seorang buta huruf yang hidup 1400 tahun yang lalu mengetahui bahawa bongkah-bongkah paling atas itu terbuat dari tanah liat panggang?

(Lingkaran bulatan adalah πD. Jadi jika diameternya 10 unit maka lilitannya haruslah 31.4 unit. Namun dalam menggambarkan kuil itu, Alkitab Kristian keliru mendakwa bahawa lilitan itu adalah 30 unit, menjadikan π = 3 ( 1 Raja 7: 23 ))  

 

KEAJAIBAN AL-QURAN

Al-Quran (Al-Quran, buku Islam) mengandungi pengetahuan saintifik yang tidak mungkin diketahui 1400 tahun yang lalu. Ini bermula dari aritmetik asas hingga topik yang paling maju dalam astrofizik. Anda dijemput untuk melalui keajaiban itu dan menilai sendiri.

KAJIAN BUMI

Geologi

Arang Batu, Tanah runtuh, Pelapukan - Hakisan, Batu Berpori, Kepupusan Massa, Letupan Wap, Gunung, Gelombang Dalaman, Bumi, Batu Apung, Zona Fotik, Tektonik, Laut Mati, Lubang Sink, Gunung Berapi, Pesisir Pantai, Mineral, Lubang Hidrotermal, Air Tawar, Pusaran Keretakan Batu, Pengurangan, Garis Kesalahan, Gempa Bumi, Pengembangan Tanah, Banjir Kilat, Desertifikasi.

SAINS ORGANISMA HIDUP

Biologi

Perkembangan Janin, Madu, Kolesterol, Meiosis, Antioksidan, Lemak, Hipoksia, Keguguran, Kebun, Fotosintesis, Rambut Putih, Pendebungaan, Serangan Kilat, Telinga Dalam, Katarak, Penglihatan, Tulang, Susu, Fungsi Otak, Evolusi, Lebah Madu, Sensasi Manusia , Frost, Gender, Pupil Eye, Womb, Cap Jari, Saraf Kulit, Puasa, Menyusu, Gendang Telinga, Janin, Fluoresensi, Embrio Manusia, Bedsores, Peluh, Bakteria, Tekanan Tumbuhan.

SAINS KUANTITI, RUANG, DAN PERUBAHAN

Mathematics

Jarak, Nombor Perdana, Pi, Aritmetik, Algebra Relasional, Pangkalan-19.

KAJIAN MASA LALU

Sejarah

Wang Kertas, Hieroglif, Buku Digital, Kalendar, Musa, Firaun Mummy, Haman, Kuil Karnak, Firaun, Penerbangan, Nuh, Laut Mati, Pompeii, Utara, Petra, Ubar.

SAINS HAIWAN

Zoologi

Raptor, Web Labah-labah, Semut, Lebah Madu, Koloni, Bahasa Haiwan, Nyamuk, Burung Gagak, Haiwan Nokturnal, Lalat.

KAJIAN ATMOSER

Meteorologi

Angin Laut, Kesan Orografik, Angin, Gas Gunung Berapi, Kepupusan Massa, Gelombang Mikro, Embun Pembenihan Awan, Pesisir Pantai, Pusaran Api, Air Tawar, Tekanan Atmosfera, Banjir Kilat, Berat Awan.

SAINS OBJEK KESELURUHAN

Astronomi

Cahaya Matahari, Bulan Purnama, Meteorit, Exoplanet, Orbit Planet, Magnetosfera, Cahaya Bulan, Siang, Sistem Berbilang Bintang, Besi, Cahaya Bintang.

SAINS ELEMEN DAN KOMPONEN

Kimia

Kelikatan, Air Superionik, Fotosintesis, Gas Gunung Berapi, Kepupusan Massa, Tulang, Letupan Wap, Gelombang Dalaman, Piramid, Hidrogen, Stratifikasi Air, Pembenihan Awan, Fluoresensi, Pompeii, Karat.

SAINS PERGERAKAN DAN PERILAKU MELALUI RUANG DAN MASA

Fizik

Kerja, Cahaya, Atom, Pasangan, Kelajuan Cahaya, Teori Rentetan, Penyebaran Rayleigh, Kecepatan Terminal, Relatif Waktu, Lubang Cacing, Pulsar, Graviti, Jangka Masa, Armor Peircing, Gravitational Waves, Sonic Weapons, Mass, String Theory, Equivalence Principle, Red Peralihan.

SAINS ASAL DAN EVOLUSI UNIVERSE

Kosmologi

Bentuk Alam Semesta, Umur Alam Semesta, Tujuh Langit, Ledakan Besar, Alam Semesta Berkembang, Gelombang Bunyi, Isotropi, Asap Primordial, Tenaga Gelap, Filamen Galaxy. Tenaga Gelap

Translated from English by Google Translate

miracles-of-quran.com